RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medvedev gir ikke opp håpet om Syria-konferanse

Moskva (NTB-Reuters): Russland håper at fredskonferansen om Syria vil kunne bli gjennomført innen utgangen av året, til tross for at den syriske opposisjonen nå nekter å delta.

Statsminister Dmitrij Medvedev oppfordrer partene i borgerkrigen i Syria til å forsøke å finne kompromisser, og han kommer med krass kritikk av opposisjonen, som krever at president Bashar al-Assad må gå av før den vil forhandle om fred på den planlagte Genève-konferansen.

- Jeg håper det vil bli mulig å gjennomføre konferansen innen utgangen av året. Men vi innser at muligheten for at alle parter vil delta, er begrenset, sier han i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

Genève-konferansen skulle egentlig gå av stabelen 23. november, men de færreste tror nå at det vil skje.

Vesten og Golfstatene som støtter opposisjonen i Syria, mener at fredssamtalene bør være mellom én delegasjon fra regimet i Damaskus og én delegasjon fra opposisjonen, ledet av den syriske nasjonalkoalisjonen.

Russland anser imidlertid nasjonalkoalisjonen som bare en liten del av den syriske opposisjonen, og har foreslått at representanter fra flere deler av den sterkt splittede opposisjonen, deltar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere