RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medvedev: Ny atmosfære i forholdet til USA

Washington (NTB-AFP): Russlands president Dmitrij Medvedev framhevet den nye atmosfæren i forholdet mellom USA og Russland da han tirsdag talte i Washington.

Medvedev var i Washington for å delta på et toppmøte om atomsikkerhet som USAs president Barack Obama hadde sammenkalt til i Washington, bare en uke etter at USA og Russland undertegnet en ny nedrustningsavtale.

- Russland trenger et ansvarlig, fredelig, autoritativt og dynamisk USA, og vi har nå greid å forandre atmosfæren, sa Medvedev i en tale må et møte i tenketanken Brookings Institution og la til at Russland vil samarbeide med USA de viktigste globale problemene.

Medvedev sier blant annet at Russland om nødvendig kan gå med på nye sanksjoner mot Iran, men at sanksjonene ikke må straffe det iranske folk.

Mens han var i Washington, oppfordret han også USA til å støtte Russlands søknad om å bli medlem av Verdens handelsorganisasjon WTO. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere