*Nettavisen* Nyheter.

Medvedev: Russland er blitt friere under mitt styre

Moskva (NTB-AFP): Russlands avtroppende president Dmitrij Medvedev mener landet er blitt friere under hans fire år ved makten. Masseprotestene de siste månedene beviser det, mener han.

- Våren har kommet til oss, i både bokstavelig og overført betydning. Jeg gratulerer dere, sa Medvedev i et TV-intervju torsdag. Han overlater presidentstolen til dagens statsminister Vladimir Putin 7. mai.

- Frihet er en unik følelse som alle tolker ulikt. Frihet er en jeg-følelse. Sånn sett har vi gjort mye, sa presidenten til en gruppe liberale journalister torsdag.

Putin kunngjorde i september at han var klar for å returnere som president etter fire år som statsminister. Putin var også statssjef i årene 2000- 2008.

Men Putins kunngjøring førte sammen med et omstridt valg til nasjonalforsamling i desember til omfattende protestaksjoner i en rekke russiske byer mot Putin og hans styre.

Medvedev hevdet torsdag at samfunnet har blitt mer modent, og at protestene ikke vil føre til kaos. Han pekte på at langt de fleste demonstrantene ville svart at de er frie borgere, om man hadde spurt dem - nettopp fordi de nå har mulighet til å demonstrere og gi uttrykk for sine meninger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.