RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mefjorden vurderer genteknologi-fusjon

Sist oppdatert:
Mefjorden, som er skallet etter Webcenter Unique, vurderer nå fusjon med bioteknologiselskapet DiaGenic
Mefjorden (MEF) har inngått intensjonsavtale med DiaGenic AS med tanke på å innlede en prosess for å undersøke om det kan være grunnlag for en mulig sammenslåing av selskapene. Ingen realitetsforhandlinger er enda påbegynt, heter det i en børsmelding.

Mefjorden er et tomt skall etter at den operative virksomheten i tidligere Webcenter Unique ble solgt til Visma.

Det foreligger nå et forslag om utdeling av utbytte og aksjekapitalnedsettelse på ordinær generalforsamling 12. februar.

Etter dette står selskapet overfor valget mellom styrt avvikling eller sammenslåing med annet selskap som kan gi merverdier, påpekes det.

- Styret i MEF vil så raskt som mulig søke å klarlegge om de viktigste forutsetningene for en mulig sammenslåing med DiaGenic AS vil kunne være til stede. Disse forutsetninger omfatter blant annet en nærmere vurdering av DiaGenic AS, de kommersielle vilkår ved en eventuell sammenslåing, omfanget av interesse blant MEFs aksjonærer og forholdet til MEFs børsnotering. Forholdet til de av MEFs aksjonærer som eventuelt ikke ønsker en sammenslåing vil bli vurdert innefor rammen av hva som er praktisk mulig, heter det.

DiaGenic er et selskap som ble etablert i 1998 og som nå står overfor en kommersialiseringsfase. Selskapet er basert på forskning og utvikling på genteknologi til bruk innen diagnostikk, hvor det har oppnådd gode forskningsresultater, og selskapet innehar patentsøknader- og rettigheter, ifølge meldingen fra Mefjorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere