Gå til sidens hovedinnhold

- Meg kommer du ikke forbi

Se video av den hissige tiuren i skiløypa.

Romerikes Blads fotograf kom over tiuren midt i skiløypene på Minneåsen søndag ettermiddag.

SE VIDEO NEDERST

Storfuglen oppførte seg aggressivt og fungerte i praksis som en løypevakt. Noen var heldige og slapp forbi, mens andre bare måtte vente på tur.

- Den klare oppfordringen er at folk må holde seg unna den. Denne tiuren er mannevond, så det er viktig å la den være i fred, sier RBs egen dyreekspert, Hallgeir B. Skjelstad.

Uker til tiurleik
Parringen – tiurleiken – foregår på spesielle spillplasser i april–mai. Spillet innledes med at tiuren lager «kneppelyder», før en serie «klunkelyder» og lydserien avsluttes med «slipingen».

På filmen RB tok, kan du tydelig høre tiuren lage «kneppelyder».

- Betyr det at tiuren har bommet på årstiden?

- Ja, den er på et vis ute av rytmen. Det er tydelig at den driver og bygger seg opp på en eller annen måte.

Ublidt møte med tiur
For tre år siden hadde han selv et ublidt møte med det som kan være den samme tiuren. Skjelstad var oppe på Minneåsen for å fotografere den. Plutselig gikk den til angrep.

- Jeg ble bitt av en tiur for tre år siden, og har arr fortsatt. Det er noe av det vondeste jeg har opplevd. Derfor er oppfordringen klar og tydelig: Hold dere på behørig avstand. Denne tiuren er nok ikke god, sier Hallgeir B. Skjelstad.

Etter cirka fem minutter bestemte tiuren på Minneåsen seg for å forlate skiløypa. Han gikk inn i skogen og slapp skiløperne forbi.

Se video av den hissige tiuren.

Les flere saker i Romerikes Blad.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken