RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Megayacht i 55 knop

Sist oppdatert:
Yachtprodusentene tar i bruk avansert flyteknologi for å få enda større fart på luksusbåtene.

Denne uken lanserte italienske Pershing en 115 fots yacht som går 55 knop. Uten støy og vibrasjoner fyker skipet på sin jomfrutur i Middelhavet.

Båten drives av en gassturbin som yter 5100 hestekrefter og hydrojet.

For et år siden lanserte Pershing sin 115 fots megayacht. For enkelte rikinger ble 43 knop i tregeste laget, og de utfordret designer og båtkonstruktør Fulvo De Simoni til mer fart og spenning. Resultatet ble turbinversjonen.

Ekstrem luksus
Pershing lager båter fra 37 fot og opp til 115 fot. Verftet er en del av Ferretti-gruppen, og båtene er kjent for ekstraordinær, nærmest ekstrem, luksus. I turbinversjonen har det ikke vært nok å tenke luksus.

Det er store krefter i sving når et skip skal flyttes i høy fart. Dermed har verftet og konstruktørene også måttet velge materialer og konstruksjonsløsninger basert på fly og romfartskunnskap.

For fete lommebøker
Yachten er designet for eiere som har lommeboken full. Det henger ingen prislapp på en Pershing 115. Antall hundre millioner kroner som må betales er en forhandlingssak.

I den lange baugkonstruksjonen er det innfelt en halvsirkel sofa og soldekk. Godt skjermet fra nysgjerrige og sikkert misunnelige forbipasserende, ligger et øvre, «privat» soldekk. Båten har også bar, solarium, TV og kino. Fire store lugarer har selvsagt egne bad og garderobefasiliteter.

Mannskapet har det heller ikke ille, med tre stor doble lugarer med eget bad og vaskeri.

Prisbelønt
Det knyttes store forventninger til turbinversjonen av Pershing. I løpet av det året som har gått siden lanseringen av den «konvensjonelle» 115-foteren, har det nærmest haglet designpriser og terningkast 6 over megayachten.

Båtentusiaster og båtpresse står i kø for å se turbinversjonen på maksfart. Da fortøyningen ble kastet og jomfruturen startet denne uken ble begrepet «Next Generation» hyppig benyttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere