RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meget bra fra Storebrand

Sist oppdatert:
Finanskonsernet Storebrand og toppsjef Idar Kreutzer (bildet) har gjennomført snuoperasjonen, og leverte gode tall i siste kvartal
Du kan se en live-presentasjon av Storebrands analytikerpresentasjon på web-TV klokken 13.00. Klikk deg inn på Storebrands hjemmeside.

Storebrand skriver at et oppsving i finansmarkedene i de tre siste månedene i 2002 ga en positiv avslutning på fjoråret for finanskonsernet.

Konsernresultetet endte på gode 29 millioner kroner i fjerde kvartal, mens analytikerne i snitt ventet, ifølge TDN, minus 104 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 837 millioner kroner i fjerde kvartal.

Konsernresultatet tipper i pluss som følge av en positiv resultatandel på 61,8 millioner kroner fra If Skadeforsikring, der Storebrand har en eierandel på 22,47 prosent.

Fjerde kvartalsresultatet er belastet med restruktureringskostnader og goodwill-nedskrivninger på 84 millioner kroner.

Særlig livselskapet overrasket posititivt og kunne vise til et plussresultat på 207 millioner kroner i fjerde kvartal, mot et underskudd på 135 millioner kroner året før.

Bank og kapitalforvaltning gjorde det omtrent som ventet i fjerde kvartal, mens Storebrand Skadeforsikring fikk et resultat på 58 millioner kroner i kvartalet, mot ventet overskudd på 85 millioner kroner.

Tapsavsetningene i Finansbanken var som ventet i fjerde kvartal.

Selskapet ser ikke noe snarlig oppsving i salg av aksjerelaterte spareprodukter i 2003. Risiko- og helseforsikringsprodukter gjorde det bra i 2002 og ventes å fortsette den gode utviklingen inn i 2003.

Storebrands fokus fremover vil ligge på lønnsomhet innen kjernevirksomheten og utnyttelse av selskapets markedsposisjon. Selskapet opplyser i meldingen at de har en tilfredsstillende finansiell stilling ved utgangen av 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere