RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Megler spår Hydro i tusen

Sist oppdatert:
Carnegie-aksjemegler Gaute Eie mener at kursen på Norsk Hydro kan stige til 1000 kroner aksjen. Les hvilke andre aksjer han anbefaler her
Gaute Eie, aksjemegler i Carnegie, har klokketro på at Norsk Hydro vil bli en hyggelig aksje å ha på verdipapirkonto i tiden som kommer.

Etter at selskapet mandag kunne presentere oppkjøpet av Spinnaker Exploration i USA mener Eie det kan være mer enn nok av oppside.

- Vår hovedkonklusjon er at dette er første skritt i retning av å gjøre Hydro klar for splitting innen 2006. Dersom det skjer, tror vi aksjen vil gå til 850 til 900 kroner. Dersom Hydro i tillegg skulle få 10 prosent andel i Shtokman, kan vi begynne å drømme om en aksjekurs på 1000 kroner innen 2006, sier megleren til Finansavisen.

Men det er ikke bare Hydro som er et godt case, ifølge megleren. Han trekker også frem riggselskapet Transocean, som har ligget stille de siste tre månedene mens ratene innenfor riggmarkedet har trukket opp.

Eie trekker også frem Eltek, som han mener er Norges billigste vekstaksje med en PE på 12 (2006 estimatene) samt Kongsberg Automotive for dem som er glad i litt mindre risiko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere