Megler tror på våpenhvile i Sør-Sudan

Addis Abeba (NTB-AFP): Mannen som leder forhandlingene mellom partene i Sør-Sudan, sier han tror på en snarlig våpenhvile mellom regjeringen og opprørerne.

- Hvis dere spør meg om muligheten for signering, er jeg veldig optimistisk, fordi vi er kommet langt i å etablere en forståelse mellom partene, sier Seyoum Mesfin, den etiopiske diplomat som leder forhandlingene på vegne av den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD.

Uttalelsene fra forhandlingslederen kommer samtidig som kampene mellom regjeringsstyrker og opprørere raser i det som er verdens yngste land.

Ifølge nye anslag fra tenketanke International Crisis Groups har rundt 10.000 mennesker mistet livet. Det er stor intensitet i kampene som nå har vart i tre uker.

Konflikten brøt ut 15. desember da styrker som støtter tidligere visepresident Riek Machar tok til våpen mot styrker som støtter president Salva Kiir.

USA advarer nå om at svært mye står på spill i landet som ble løsrevet fra Sudan våren 2011. Amerikanerne har bedt begge parter om å signere en våpenhvileavtale uten forhåndsbetingelser. Appellen var spesielt rettet mot Machar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.