*Nettavisen* Nyheter.

Meglere frykter lydopptak legges ut på YouTube

Oslo (NTB): Når meglere snakker med investorer skal samtalen tas opp. Mens Datatilsynet mener det er for vanskelig å få innsyn, frykter meglerhus at sure kunder skal legge ut opptakene på YouTube.

Datatilsynet refser meglerbransjen etter å ha funnet ut at investorene som skal handle aksjer, valuta og andre verdipapirer, kun får lydloggene dersom de møter opp fysisk hos meglerhuset. Det er ifølge tilsynet altfor kronglete, og i strid med personopplysningsloven, skriver Dagens Næringsliv.

- Man har i utgangspunktet rett til innsyn i utskrifter av lydloggene, eller å få utlevert loggene på en CD. Men slik har ikke praksis vært, sier rådgiver Henok Tesfazghi i Datatilsynet til avisen.

Denne praksisen er anbefalt av Norsk Fondsmeglerforbund, men praksisen danner ifølge Tesfazghi et misforhold mellom partene, der bare en av partene kontrollerer opptakene.

Juridisk direktør og konserndirektør Håvard Vikse i Sparebank 1 Markets mener det i praksis ikke er gjennomførbart å skrive ut alle samtaler mellom megler og kunde. Han er også opptatt av meglernes personvern, og uttrykker i et brev til Datatilsynet bekymring for at korrespondansen mellom megler og klient skal komme på avveie.

«Med dagens teknologi er veien kort for en sur og misfornøyd kunde til for eksempel å legge en lydfil han mottar ut på «YouTube» eller benytte denne på en annen måte som kan være belastende for den ansatte», skriver Sparebank 1 Markets i sitt tilsvar til Datatilsynet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.