RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglergigant slakter Statoil-kjøp

Sist oppdatert:
Meglehuset Goldman Sachs mener Statoil og toppsjef Helge Lund betalte alt for mye for EnCanas reserver i Mexico-gulfen og frykter milliardtap. Les hvorfor
I et notat til sine kunder går Goldman Sachs sine oljeanalytikere ut mot gårsdagens Statoil-kjøp i den meksikanske gulfen.

Les om saken her:
Storkjøp fra Statoil

Goldman Sachs skriver at dette er et oppkjøp som er gjort på toppen av sykelen, og viser at Statoil er mer interessert enn alle andre å bla opp store summer for å sikre seg reserver. Meglerhuset skriver at de forventer kostnader per fat på 10 dollar for oljen som kan utvinnes.

- Vi har modellert oppkjøpet i henhold til vår 'top 100 projects' metodikk og estimerer nåværende nettoverdi av oppkjøpet til æ bære på 1 milliard dollar dersom oljeprisen på Brent Blend er på 27 dollar per fat, skriver Goldman Sachs. Statoil betalte 2 milliarder dollar.

- Vi tror Statoil gjør et ' top-of-the cycle' handel som øker gearingen på oljeprisen og som lite sannsynlig vil generere verdi dersom ikke oljeprisen holder seg over 38 dollar fatet over lengre tid, skriver Goldman Sachs videre i notatet som iMarkedet.no har fått tilgang til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere