RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglergigant tar markedsandeler etter priskutt

Sist oppdatert:
Det store amerikanske meglerhuset Morgan Stanley er i ferd med å puste storebror innen oppkjøp og fusjoner, Goldman Sachs, i nakken etter å ha kuttet sine provisjoner markant
Inneværende år har så langt vært det mest aktive innen oppkjøp og fusjoner, såkalt M&A-virksomhet, siden toppåret 2000. Dette har meglergiganten Morgan Stanley sett sitt snitt til å benytte til å øke sine markedsandeler.

De puster nå markedslederen innben M&A, Goldman Sachs i nakken, viser data innsamlet av Bloomberg News. Hovedforklaringen ligger ifølge nyhetsbyrået ligger i et aggressivt kutt i Morgan Stanleys provisjoner og honorarer.

Mens Goldman Sachs så langt har håndtert M&A oppdrag for 217 milliarder dollar, så ligger Morgan Sttanley rett bak med 206 milliarder dollar.

Videre viser tallene at Morgan Stanley har kuttet provisjonsnivået med 27 prosent i forhold til 2003, og ligger nå i snitt 9 prosent lavere enn erkekonkurrenten Goldman Sachs i pris på M&A-oppdrag.

Bakgrunnen for de aggressive priskuttene fra Morgan Stanley er en strategiendring foretatt av toppsjef Philip Purcell etter fjoråret. Da hadde Morgan Stanley falt til åttende plass målt i markedsandel blant de største oppkjøpsrådgiverne. Purcell satte prioritet på markedsandel fremfor lønnsomhet, og resultatene har ikke latt vente på seg.

Så langt i år er det gjort oppkjøp for tilsammen 784 milliarder dollar i det amerikanske finansmarkedet. Goldman og Morgan Stanley er henholdsvis nummer tre og to målt i kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere