RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerhus dømt for dårlige råd

Sist oppdatert:
Fearnley Fonds må betale 7,5 millioner kroner til selskapet Sunnfjordtunnelen etter dårlig rådgivning. Det slår Høyesterett fast. Meglerhuset mener dommen innfører "verdipapirhandel med angrefrist" og spår flere søksmål
Bakgrunnen er at meglerhuset tidlig på 90-tallet bistod bompengeselskapet Sunfjordstunnelsen med et låneoppgatk og med plassering av likvider, melder Aftenposten.

Plasseringen ble gjort i obligasjonsmarkedet, noe som ga tap. Tunnelselskapet har anslått tapet til mellom 9 og 12 millioner kroner, og gir Fearnley Fonds skylden.

Fearnley Fonds ble frikjent i tingretten, men dømt i lagrmannsretten og nå i Høyesterett, som betegner meglerhusets informasjon og rådgivning som uaktsom.

- Det er ikke til å legge skjul på at vi er meget skuffet. Vi har hele tiden ment at rådgivningen var god nok, sier styreleder Jon- Aksel Torgersen i Fearnley Fonds til Aftenposten.

Han tror dommen vil føre til flere søksmål mot norske meglerhus.

- Høyesterett har her i realiteten senket listen og innført verdipapirhandel med angrefrist. Derfor tror jeg vi kan vente oss flere rettssaker fremover, der kunder krever erstatning fordi de mener rådgivningen har vært for dårlig, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere