RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerhus risikerer skattesmell

Sist oppdatert:
Skattemyndighetene har begynt å interessere seg for meglerhusene. Nå brygger det opp til skattesmell for blant annet Enskilda og ABG Sundal Collier
Kreativ bruk av indre selskap, skriver Dagens Næringsliv, blant de største meglerhusene i Norge har fattet interessen til skattemyndighetene.

Skattemyndighetene har sendt ut et brev med spørsmål om skattepraksis til flere av landets ledende meglerhus, samt advokatkontor, som benytter seg av indre selskap. Dette gjøres for å minimere skatten.

Både adm. direktør Mads Syvertsen i Enskilda Securities og Per-Ove Breivold i ABG Sundal Collier bekrefter dette ovenfor Dagens Næringsliv.

- Dette dreier seg om folk som er i faresonen for å få økt skatten, sier Olav Øgreid, avdelingssjef ved kontrollavdelingen ved Fylkesskattekontoret i Akershus.

Øgreid forteller at nærmere 50 selskap har fått brev, og sier til avisen at de har grunn til å tro at de fleste har betalt for lite skatt.

ABG Sundal Collier og de andre berørte selskapene får nå en måned på seg til å forklare seg om sine selskapsmessige konstruksjoner med hensyn til indre selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere