*Nettavisen* Nyheter.

Meglerhus spår nedgang i oljeprisen

Aksjestrategene i Credit Suisse First Boston forventer at den globale veksten er på vei til å nedkjøles og at oljeprisen vil reprises heftig. Sjekk hvorfor

19.05.08 00:32

Både råvarepriser og aksjekurser i sykliske selskap har falt den siste tiden, noe strategene i Credit Suisse First Boston tar som et klart og sikkert tegn på at nedgangen i verdens økonomiske vekst har nådd toppen, og har videre nedtur i vente.I en oppdatering som iMarkedet.no har fått tilgang til skriver meglerhuset at verdens samlede industriproduksjon er på vei ned.De viser blant annet til kraftige fall i råvarepriser som metall og olje.- Prisene på industrielle metaller begynte å stige kraftig sent i 2003, og i mange tilfeller ble det notert nye langsiktige toppnoteringer i løpet av tidlig 2005. Siden den gang har det falt. De fleste ser nå ut til å ha brutt, eller i ferd med å bryte, opptrender som har vært intakte for over ett år, skriver analytikerne i Credit Suisse og fortsetter.- Siden sine respektive toppnoteringer i midten av mars har aluminium- og zinkprisene falt omtrent 13,5 prosent. Kobber, bly og tinnprisene er alle ned mellom 4 og 8 prosent fra toppen, skriver analytikerne som legger til at bare nikkelprisene ser ut til å holde seg.Oljefall i vente?

Samtidig har også oljeprisen falt bra siden toppen som kom i starten av april. Dette forklarer meglerhuset med den massive lagerbyggingen som har skjedd i USA de siste månedene frem mot den amerikanske bilsesongen.Strategene har også sett på historiske lagertall og oljeprisen, og skriver at dersom man ser sammenlignbare oljelagertall må vil tilbake til 1999. Da lå oljeprisen på 17 dollar fatet.- En neddempning av veksten i den økonomiske veksten kan tegne til en signifikant re-prising av forward-prisene på olje, skriver analytikerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.