RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerhusene ruster seg mot børsfall

Sist oppdatert:
Etter et fantastisk børsår i Norge, ruster nå norske meglerhus seg mot en turbulent avslutning på året. Det viser en gjennomgang iMarkedet har gjort av meglerhusenes aksjesyn
Les også:

First satser på olje og pant
- Aksjemarkedene på tynn is
- Følg heller med på fotball enn aksjer
Store endringer i favorittaksjene til DnB
Dette er CAR-porteføljen

Hver uke lager meglerhusene en gjennomgang av sine favorittaksjer. Disse samles i ukesporteføljen, som inneholder aksjer fra en rekke sektorer på Oslo Børs.

Ukesporteføljene reflekterer meglerhusenes aksjesyn denne uken.

iMarkedet har gjennomgått porteføljene til meglerhuset First Securities, Terra Securities og DnB Nor Markets. I tillegg til dette har vi gått igjennom porteføljene til analysehusene CAR og Orion Analyse.

Ruster seg mot fall

Gjennomgangen denne uken viser at meglerhusene er ganske samstemte i at det ventes en turbulent aksjeuke. DnB Nor Markets tar ut dollar-relaterte aksjer i ukesporteføljen, mens aksjer som baseres på utviklingen i norsk økonomi tas inn i porteføljen.

DnB Nor er bekymret for at dollarfallet vil gjøre det vanskeligere for dollar-relaterte norske aksjer å selge sine varer.

Meglerhuset Terra tror også på en turbulent børsuke. Dette får Terra til å komme med dette rådet:

- Finn frem godstolen, pilsen, potetchipsen og avvent neste lørdags klimaks mellom Vålerenga og Rosenborg i Tippeligaen, er ukens aksjeråd fra Terras Terje Nyborg.

Schibsted inn i superporteføljen

Hver uke samler iMarkedet de aksjene som nevnes i to eller flere av meglerhusenes porteføljer. Disse aksjene utgjør iMarkedets "Superportefølje"

Som en konsekvens av at meglerhusene nå satser på mer trygge norsk økonomi-relaterte aksjer, har medieaksjen Scibsted havnet på analytikernes favorittliste.

Her er hele iMarkedets Superportefølje denne uken:

* Schbsted
* Yara
* GGS
* Tomra

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere