RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerhusene slipper kvinnekrav

Sist oppdatert:
En ny lov gjør at meglerne unnslipper kravet om 40 prosent kvinner i styret.
Meglerhusene ligger dårlig an når det gjelder å oppfylle 40 prosent-kvoten for kvinner i styrene i ASA-selskaper. Ifølge Finansavisen er bare 15 prosent av styreplassene besatt av kvinner.

Men den nye verdipapirloven gjør at meglerhusene kan velge å droppe kvinnene, hvis de ønsker det. Etter den nye loven, som venter på å gå gjennom statsråd, åpner for at også AS kan yte investeringstjenester. Det kunne tidligere bare gjøres av kredittinstitusjoner eller allmennaksjeselskaper.

Dermed kan verdipapirforetak som ønsker det få muligheten til å omregistrere seg til aksjeselskaper (AS), og slippe kravet om 40 prosent kvinner i styret. Ifølge Finansavisen vil dermed mellom 60 og 70 allmenne aksjeselskaper (ASA) som driver med aksje- og fondsmegling kunne omregistrere seg.

- Dersom selskapene velger å omregistrere seg for å slippe unna kravet om kjønnsrepresentasjon er det en fallitterklæring fra selskapet selv. Det er å rygge inn i fremtiden, sier statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet, Kjell Erik Øie, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere