RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerhusenes favoritter denne uken

Sist oppdatert:
iMarkedet har gjort en gjennomgang av meglerhusenes anbefalte aksjeporteføljer denne uken. Her kan du se hvilke aksjer som anbefales, og hvilke som får reisepass
Les også:

Dette er Nordeas aksjefavoritter denne uken

iMarkedet har gjort en gjennomgang av aksjeporteføljene til Nordea Securities, Terra Fonds og DnB Markets denne uken.

Hver uke er meglerhusene ute med en portefølje som består av de aksjene de mener er best for uken som kommer.

Endringene

Denne uken gjør Nordea-analytikerne én endring i sin portefølje. Frontline-aksjen byttes ut mot Wilh. Wilhelmsen-aksjen.

- Vi tar derfor Frontline ut av porteføljen denne uken og erstatter den med Wilh. Wilhelmsen. Sistnevnte representerer et mer stabilt inntjeningssegment og er et bedre value case på sikt, skriver Nordea.

DnB Markets frykter at avsløringene i Statoil vil smitte over på Telenor. Teleselskapet er representert i en rekke såkalte "frynsete regimer".

- Vi tar Telenor ut av porteføljen. Vi frykter den seneste ukens avsløringer i Statoil kan få negativ smitte-effekt på andre selskaper med eksponering i regioner hvor korrupsjon er utbredt. Telenor har aktiviteter i Ukraina og Russland, i tillegg til sørøst-Asia, skriver DnB Markets om denne ukens anbefalte aksjer.

I stedet for Telenor-aksjen velger DnB Markets å ta inn Frontline-aksjen og RCL-aksjen i denne ukens anbefalte aksjeportefølje for investorer.

Terra Fonds tar inn RCL-aksjen og Statoil-aksjen i denne ukens portefølje. Denne uken velger Terra å ta ut Telecomputing av ukesporteføljen, men meglerhuset beholder kjøpsanbefalingen på aksjen.

- Vi velger denne uken å ta RCCL og Statoil inn i porteføljen. Begge aksjene falt kraftig sist uke og fremstår etter vår oppfatning som attraktive, skriver Terra i en melding til kundene.

Terra skriver videre dette om Statoil-aksjen:

- For vår del tror vi at alt rabalderet rundt selskapet vil ende opp med at man kan komme inn i selskapet på en hyggelig kurs ettersom den internasjonale virksomheten mest sannsynlig blir nedjustert til lavere multipler, heter det.

Terras ukesportefølje:

* Telenor
* RCL
* Norsk Hydro
* Orkla
* DnB
* Amersham
* Statoil

Terra Fonds ukeportefølje over aksjer falt 1,9 prosent sist uke, mens Hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,6 prosent.

Dette er DnB Markets aksjeportefølje denne uken:

* Ekornes
* Eltek
* Prosafe
* Schibsted
* Wilh. Wilhelmsen
* Orkla
* Frontline
* RCL

Dette er Nordea Securities nye portefølje:

* Norsk Hydro
* Telenor
* Ementor
* Smedvig
* Wilh.Wilhelmsen

Sist uke hadde Nordea-porteføljen et fall på 1,7 prosent, mens Hovedindeksen falt 2,6 prosent. Hittil i år har Nordeas portefølje løftet seg 30,7 prosent, mens Hovedindeksen har steget 32,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere