RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglerkabal i millionklassen

Sist oppdatert:
Aldri før har meglerhusene punget ut så mye for å sikre seg de beste hodene.
Av:Henning Aarseth

Meglerkabalen i landes meglerhus har aldri vært så langvarig som i år. Det mener Norden-sjef Monika Dypeng i Kelly Financial Resources.

- Stolleken i meglerhusene vil nok vare lengre i år enn tidligere. Mange av de som sitter igjen i husene hvor de har mistet profilerte folk, har fått veldige gode tilbud om å bli. Disse sitter nå på gjerdet og venter på det rette øyeblikket og tilbudet fra andre, sier Dypeng til NA24.

- Ikke som før

Hun sier at de ser et klart avvik fra tidligere år.

- Nesten alle vil ha de som er i markedet fra før og som har en portefølje. Men markedet er ikke stort nok, noe som gjør at man må betale mye mer enn før om man vil sikre seg det beste meglerhodene. Sign-on-fee er helt klart tilbake i markedet, sier hun.

Stjernemegler Gaute Eie er et eksempel på dette, forklarer Dypeng. For ordens skyld; en sign-on-fee innebærer at man får betalt for å undertegne en jobbkontrakt.

- Aldri har det vært så mange og høye sign-on-fees som nå. Bare se på den summen Gaute Eie i Carnegie fikk tilbud om for å bli. 40 millioner bare for å bli, det er mye penger, sier hun.

Henter meglere hjem

Kelly Financial har sett seg nødt til å se utover landets grenser for å fylle opp behovet for meglere.

- Vi henter hjem norske meglere fra London og New York. Etter 1-2 år er mange av dem lystne på å komme seg hjem, sier Dypeng.

Hun sier også at disse som regel er billigere enn andre meglere her hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere