RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglernes rekordår

Sist oppdatert:
2004 ser ut til å bli meglernes rekordår. Det mener i alle fall DnB NOR Markets som har merket at børsoppgang har blitt til mange flere klingende kurtasjekroner
Meglerhusene har grunn til å juble for 2004. Depresjonen fra 2001 til 2002 har lagt seg, markedene peker opp igjen og kurtasjekronene renner inn i strie strømmer.

- 2004 blir et rekordår, fastslår Ottar Ertzeid, sjef for DnB NOR Markets til Finansavisen.

Det er nettopp dette meglerhuset som vil stikke av med de fleste av kurtasjekronene, og Ertzeid sier til avisen at de aldri har tjent så masse penger som nå.

- Det henger sammen med volumene, både i beløp og handler. Og at vi hittil i år er største aktør, sier aksjesjefen til Finansavisen som kanskje også skulle husket på at DnB slo sammen Gjensidige Nor Markets da de to bankene fusjonerte.

Men om alle aksjemeglerne tangerer sine rekorder i 2004, fra toppåret 2000.

– Vi er i nærheten av rekorden i kurtasje fra 2000, men en må huske på at snittnivået på kurtasje har gått ned, sier Anders Onarheim, adm. direktør i Carnegie.

Dette merker også Ertzeid.

– De institusjonelle investorene har blitt mer bevisst på hva de betaler, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere