RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglernestorens utbyttefest

Sist oppdatert:
Håvet inn tross bominvesteringer

Det kan se ut til at eks-meglertoppen Jan Petter Sissener fortsatt har teken på å plukke enkeltaksjer. Han bommet likevel på noen av sine aksjeinvesteringer i 2007, men sliter på ingen måte økonomisk.

NA24 – din næringslivsavis

Kjempeutbytte
Gjennom farens gamle AL industrier AS tok han ut et utbytte på nesten 64 millioner kroner i 2007. Det ser med andre ord ikke ut til at den arbeidsledige eks-megleren sliter med likviditeten privat.

Det er gjennom en nedskrivning av aksjeverdien i AL at Sissener tar ut utbyttet. Informasjonen fremgår av årsregnskapet for 2007 for Sirius Securities, som er 100 prosent eid av Sissener selv. Aksjeselskapet gikk med et overskudd på 1,4 millioner kroner i 2007 som ble overført til egenkapital i følge årsrapporten.

Investeringer
Gjennom datterselskapet Ca Phi AS gjør Sissener sine private aksjeinvesteringer i Norge og i utlandet.

Blant investeringene viser regnskapet at Northern Rock har påført Sissener tap. Den britiske banken Northern Rock markerte starten på kredittkrisen da de ble reddet av den engelske sentralbanken i midten av 2007. Investeringen var kun en mindre aksjepost der han tapte om lag 350.000 kroner.

Av de bedre investeringene eks-Kaupthing sjefen har gjort er i Energy Recovery. Det britiske selskapet som driver med destillering av sjøvann ga Sissener en gevinst på nesten 10 millioner kroner.

Ellers var Sissener i 2007 aksjonær i Impact Europe Group der han tapte 400.000 kroner, og i Kaupthing Bank der han tjente et mindre beløp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere