Gå til sidens hovedinnhold

Meid ned på samme sted

Sju år etter Patrick Venstad (12) ble påkjørt av en bilist på Vardeåsen, skjedde nøyaktig det samme med venninnen Cathrine Lunde Botten (12) – bare noen meter unna.

SKEDSMOKORSET (Romerikes Blad): - Jeg husker at bilen kom mot meg. Deretter ble alt mørkt, forteller Cathrine Lunde Botten til Romerikes Blad.

Romerikes Blad møter 12-åringen på Ahus dagen etter hun ble påkjørt midt i et gangfelt på Vardeåsen. På sykehuset møter vi også vennen Patrick Venstad. Han opplevde nøyaktig det samme for sju år siden.

Les også:Cathrine kjørt ned i gangfelt

Bare noen meter fra gangfeltet hvor Cathrine ble påkjørt, ble den da fem år gamle gutten meid ned mens han syklet over veibanen.

- Gjør utrolig vondt
Mens Patrick slapp unna med en hjernerystelse og en brist i armen, gikk det verre for Cathrine. Hun pådro seg flere alvorlige skader både i beinet, armen og skulderen. Ifølge legene skal 12-åringen være glad hun overlevde sammenstøtet med bilen.

- Det gjør utrolig vondt. Spesielt i beinet. Der banker det, forteller 12-åringen.

Store smerter
På sykehuset får hun medisin for å dempe smertene. Hun er sliten og orker så vidt å holde øynene oppe i sykesengen. Patrick synes synd på venninnen.

Les også:- Mamma, jeg vil dø

- Det ser virkelig ikke godt ut, sier kameraten.

Vonde minner
Ulykken til Cathrine bringer tilbake minnene fra augustdagen i 2003. Han glemmer ikke hvordan bilen plutselig kom i stor fart.

- Jeg så ingen bil da jeg skulle over veien, så jeg syklet over, men så var den der likevel. Den kom utrolig fort, forteller han til Romerikes Blad.

Han har ingen varige mén etter ulykken. Men han slet med mareritt i flere år etter påkjørselen.

- Ikke sint på sjåføren
Bilføreren som kjørte på Cathrine ble fratatt førerkortet på stedet. Ifølge jourhavende jurist Marianne Klausen mener politiet at den 30 år gamle kvinnen ikke var tilstrekkelig aktsom. Cathrine bedyrer at hun ikke er sint på kvinnen som kjørte på henne.

- Jeg tenker at det er litt min skyld også. Jeg burde kanskje sett meg enda bedre for, sier 12-åringen.

Sint på politikerne
Moren til Patrick, Ann-Cathrin Venstad, er imidlertid sint. Hun mener det er på høy tid at politikerne gjør noe med fartsgrensen på ulykkesstedet.

- Jeg ble veldig sint da jeg hørte om ulykken med Cathrine. Det er urettferdig at politikernes slurv går ut over barna, sier hun.

Ifølge Ann-Cathrin har naboene på Vardeåsen kjempet for fartsreduserende tiltak i området i mange år, uten at noe har skjedd. Nå mener hun det er på tide at det skjer noe.

- Folk kjører utrolig fort her oppe. Hvor mye galt må skje før noen gjør noe med problemet? undrer hun ovenfor Romerikes Blad.

Ikke første gang
Mandagens ulykke skjedde bare noen dager etter Cathrine gikk ut i sommerferie. Nå må hun belage seg på en rolig sommer.

- Skruene i beinet mitt skal være der i tre måneder. Det er utrolig kjedelig. Egentlig skulle jeg på hytta med en venninne på fredag, men nå blir ikke det noe av.

12-åringen må trolig ligge på Ahus til et stykke ut i neste uke.

- Det verste er at dette er tredje sommeren på rad jeg blir rammet av noe. For to år siden brakk jeg høyrearmen mens jeg gikk på rulleskøyter. Og i fjor sommer så brakk jeg venstrearmen mens jeg danset hallingdans. Og i år skjedde dette. Neste år skal jeg holde meg helt i ro, for å være sikker på at jeg slipper å gå med gips om sommeren.

Denne saken er levert av Romerikes Blad.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året