RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Mein Kampf» topper listene

Foto: CARL DE SOUZA
Sist oppdatert:
Den digitale versjonen av despotens manifest selger som hakka møkk på nett.

Adolf Hitlers manifest, Mein Kampf, topper listene hos e-bokforhandlere som Amazon og iTunes.

Den fascistiske boken ligger på topp 20-listene innenfor kategorier som historie, politikk og filosofi, skriver The Independent.

På Amazons britiske side ligger Mein Kampf som nummer fire på historieseksjonen, som nummer seks på seksjonen tysk historie og som nummer 20 på seksjonen for biografier og memoarer fra andre verdenskrig.

- Leses i stillhet
Journalist Chris Faraone, som skriver for The Phoenix, tror at Mein Kamfp følger samme trend som andre kioskveltere som «50 Shades of Grey».

- Folk har kanskje ikke villet kjøpe Mein Kampf på Borders (bokhandel red.anm.) eller få den tilsendt hjem eller vise den fram i bokhyllen i stua, og ikke minst bli sett lesende i den på undergrunnsbanen, skriver Chris Faraone i et essay hvor han tar opp salgssuksessen.

- Men basert på hundrevis av leserinnlegg på nett, så liker leserne at digitale eksemplarer kan leses grundig i stillhet, og deretter bli lagt i en mappe eller slettet, skriver han.

Faraone mener den samme argumentasjonen gjelder for leserne av romantisk kiosklitteratur som blant annet «50 Shades of Grey».

Ifølge foreningen Romance Writers of America, så kjøper disse leserne sine romantiske bøker i digitale eksemplarer i større grad sammenlignet med andre subsjangre.

Billigsalg
Videre skriver Faraone at salgssuksessen til Mein Kampf også skyldes at den digitale versjonen ble satt ned til 99 cent per bok i fjor.

Presidenten for forlaget Elite Minds Inc, Michael Ford, sier han står overfor et moralsk dilemma ved å selge boken, i frykt for at den skal bli misbrukt.

- Jeg har ikke promotert den veldig, og har i grunn bestemt at den skal spre seg blant dem som har en sann historisk og akademisk interesse, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere