Mekaniker knivtruet kunde

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Fryktet kunden ville stikke av med bilen uten å betale.

(iBergen.no) Den tidligere ustraffede mannen må nå avtjene samfunnsstraff for truslene.

Krevde penger
I fjor sommer leverte kunden bilen til verkstedet med instruks om å få den EU-godkjent. 34-åringen tok på seg oppdraget, men snart begynte problemene å tårne seg opp.

Etter noe tid ble kunden oppringt av 34-åringen. Han trengte 2000 kroner til bildeler, noe som ikke var en del av avtalen. Kunden betalte likevel pengene.

Kjørte bilen privat
Utpå sommeren reiste kunden utenlands for å jobbe. I mellomtiden brukte mekanikeren bilen hans til private kjøreturer. Da kunden kom hjem fra utlandet lå en regning fra bomselskapet og ventet på ham.

Han betalte regningen og ga mekanikeren beskjed om å slutte å kjøre bilen hans gjennom bompengeringen. Det skulle likevel ikke gå lang tid før nok en regning på 500 kroner dukket opp, og kunden måtte igjen punge ut da 34-åringen sa han ikke hadde penger til å betale.

Inkasso
Da en tredje regning kom fra bomselskapet, nektet kunden å betale den. Etter hvert endte den opp som inkassosak og betalingsanmerkning for kunden.

Til slutt var bilen ferdig og klar til henting. Samtidig krevde mekanikeren en pris langt over det de var blitt enige om. Kunden fryktet at avhentingen ville by på problemer, så han allierte seg med venner. Sammen sporet de opp 34-åringen hjemme. Svært motvillig ble han med da de skulle prøvekjøre bilen.

Truet med brødkniv
Kunden kjørte til busslommen utenfor Fyllingsdalen politistasjon og gikk ut av bilen. Mekanikeren reagerte med å trekke fram en brødkniv som han truet kunden og vennene hans med. Mens politiet ble tilkalt, løp 34-åringen bak politistasjonen og kvittet seg med kniven.

Naturlig nok var politiet rask på pletten. Mekanikeren ble pågrepet og kniven sikret. Overfor politiet forklarte han at han følte seg truet av kundene, noe han gjentok da saken var oppe for Bergen tingrett forrige uke.

- Han kom forberedt
Han ble imidlertid ikke trodd.

«Retten finner bevist at tiltalte forberedte seg ved å ta med den kniven han benyttet og straks han følte han kunne tape kontrollen med bilen reagerte han med å ta fram kniven og true med den. Tiltalte ble ikke truet (...)» konkluderer retten.

En enstemmig rett besluttet å dømme 34-åringen til samfunnsstraff i 120 dager. I tillegg ble brødkniven inndratt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.