Gå til sidens hovedinnhold

Mekker håp

I Tibet kan et kurs i å mekke motor være avgjørende for en lysende framtid. Nå kan du være med å hjelpe flere til å få nettopp dette.

SAGENE: Grethe Raddum fra Sagene har vært i Tibet over ti ganger. Hun har bodd i det lille landet Bhutan mellom Kina og India, og hun kom nylig hjem fra Nepal. Hun har sett fattigdom og nød på nært hold, og hun har sett hvor lite som skal til for å skape håp.
Hvis disse menneskene for eksempel får et kurs i å mekke motorer kan det hjelpe dem til en helt ny framtid, sier hun.

Ingen betingelser

Raddum er generalsekretær i Tibetmisjonen, en av organisasjonene som står bak Aksjon Håp som arrangeres førstkommende søndag. Aksjonen er en innsamlingsaksjon, der alle i Norge skal få besøk av bøssebærere på døren. Målet er å samle inn 65 millioner kroner, som uavkortet skal gå til humanitært arbeid i fattige land i Afrika, Asia og Latin-Amerika. Arbeidet er alt fra å bygge skoler og brønner til å hjelpe barnesoldater og voldtatte kvinner til et bedre liv. Selv om det er Norsk Råd for Misjon og Evangelisering som står bak aksjonen, hevder Raddum at pengene som blir samlet inn ikke skal gå til misjonering.
Alle pengene som kommer inn skal gå til humanitært arbeid, ikke til evangelisering.
Er det mange som reagerer på at dere bruker misjon og evangelisering i utviklingsarbeidet?

Det er alltid noen som ikke vil like det. Vi mener jo at det finnes mer i livet enn bare mat, og at dette er noe vi vil fortelle om. Jesus hjalp jo også menneskene praktisk, han ga dem en mulighet. Det vil vi også gjøre, men vi setter aldri betingelser ved vårt arbeid. Det er ingen kristne i de områdene vi arbeider, sier hun.

Kjøpestress i førjulstida

Til søndag går Aksjon Håp av stabelen, og Grethe Raddum håper folk vil støtte aksjonen, og at enda flere melder seg som bøssebærere. Det er ikke tilfeldig at aksjonen er lagt til førjulstida. Raddum tror at i en tid med mye kjøpestress og fokus på materiell velstand, kan det være nyttig å tenke på de som ikke har den velstanden vi i vest har.
Vi har det så godt, vi har et så stort overskudd, og nå i førjulstida er det et veldig stort kjøpepress. Jeg tror vi burde sette fokus på å dele, og det håper jeg Aksjon Håp kan bidra til, sier hun, og oppfordrer alle som får besøk av en bøssebærer på søndag til ettertanke.
Jeg håper folk vil hjelpe til med å fylle bøssene med håp, avslutter hun.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre