RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mekling på overtid i oljeservicebransjen

Sist oppdatert:
Fagforbundet Energi står klar til å kaste 399 medlemmer ut i streik.

Oslo (NTB): Meklingen i oljeservicebransjen mellom fagforbundet Industri Energi og arbeidsgiverne i Oljeindustriens Landsforening foregikk natt til fredag på overtid.

Følg utviklingen her:

Industri Energi

Oljeindustriens landsforening

Fagforbundet Industri Energi tar ut 399 medlemmer i konflikt dersom ikke meklingen skaper enighet om en revisjon av oljeserviceavtalen.

En eventuell konflikt vil ramme de fire store servicebedriftene Haliburton, Baker Hughes, Geoservice og Oceaneering som forsyner oljebransjen med fagfolk og spesialister på ulike deler av produksjonsprosessen.

- En konflikt vil ikke på kort sikt ramme produksjonen av olje og gass. Det er som å be om tvungen lønnsnemnd, sier informasjonsmedarbeider Arild Theimann i Industri Energi til NTB.

Forbundet håper at arbeidsgiverne vil gå med på kravet om en rotasjonsordning for de serviceansatte på linje med den oljearbeiderne har, to uker jobb offshore og fire uker fri. Det var særlig dette kravet som førte til brudd i forhandlingene i mai. De ansatte krever også at lønnsnivået skal holde tritt med lønningene i resten av oljebransjen.

OLF mener at en rotasjonsordning vil koste for mye, i en tid med fallende oljeproduksjon og stor usikkerhet i norsk og internasjonal økonomi.

Samtidig forsøker YS-forbundet Safe og Rederiforbundet å bli enige om lønnsoppgjøret for Safe-medlemmer på de flyttbare oljeriggene. Dersom meklingen strander, vil 400 ansatte på fire flyterigger tas ut i streik fra fredag morgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere