*Nettavisen* Nyheter.

Mektig av Bergen i Idol

Et firesifret antall bergensere vil synge på tv og bli Norges nye superstjerne.

12.04.07 14:53

(iBergen.no) : - Vi gleder oss til å komme til Bergen igjen. Nå er det to og et halvt år siden sist, og det er veldig moro at så mange har meldt seg på i Bergen, sier presseansvarlig for Idol, TV 2s Bjarne Laastad til iBergen.no.

Totalt har 5500 personer søkt TV 2 om å få prøve seg foran dommerpanelet i TV 2-programmet «Idol». Årets auditionturné starter i slutten av april, mens selve programmet ikke kommer på luften før i september.

- Gleder oss som unger
Juryformann Jan Fredrik Karlsen gleder seg stort over interessen, og ser frem til å starte auditionprosessen i Kristiansand om et par uker.

- Det er fantasisk moro at interessen er så stor. Mye tyder dessuten på at vi har nådd mye bredere nå som vi har økt øvre aldersgrense samt gitt folk muligheten til å ta med seg instrument på audition. Vi gleder oss som unger alle fire til å komme i gang, og til å finne strålende nye talenter, sier Karlsen.

De øvrige tre i Idol-juryen er artist Benedicte Adrian, musikkjournalist Asbjørn Slettemark og Surferosa-vokalist Mariann Thomassen.

- Tallet vil stige
Av de 5500 forhåndspåmeldte, er hele 1150 fra Bergensområdet. Dermed er Bergen klart størst etter Oslo. I hovedstaden har 2500 meldt seg på. Dermed er det gode muligheter til å følge opp Kurt Nilsens seier og de mange øvrige gode resultatene for hordalendinger og andre vestlendinger i talentkonkurransen.

- Det er utrolig gøy at interessen når nye høyder i forkant av Idol-runde nummer fem. Tallet vil dessuten stige betraktelig etter at vi også har holdt åpen audition i de fem byene, sier Laastad.

Erfaringsmessig kommer det nemlig gjerne et par tusen ekstra til åpen audition.

- Fordel med scene
Årets Idol-audition i Bergen finner sted 1. til 3. juni på Ungdomshuset 1880, noe Laastad tror de bergenske deltakerne vil profitere på.

- Ungdomshuset 1880 har en stor scene som deltakerne skal få benytte. Da føles nok situasjonen mer naturlig for dem, sier Laastad til iBergen.no

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.