*Nettavisen* Nyheter.

Mektig syrisk opprørsleder drept i luftangrep

DREPT: Zahran Alloush, opprørsleder for den syrisk gruppen Jaish al-Islam, skal være drept (ARKIVFOTO). Foto: NTB Scanpix

Zahran Alloush, som ledet den syriske opprørsgruppa Jaish al-Islam, er drept i et luftangrep i utkanten av Damaskus.

25.12.15 18:27

Det bekrefter den syriske regjeringshæren etter at flere opprørskilder og en eksilgruppe fredag opplyste at Jaish al-Islams hemmelige hovedkvarter i Øst-Ghouta var blitt truffet av et luftangrep, skriver NTB.

Ifølge kilder blant opprørerne ble Alloush drept i et russisk luftangrep.

Den ytterliggående islamistgruppa Jaish al-Islam (Islams hær) er blant de aller mektigste gruppene i de opprørskontrollerte forstedene til Syrias hovedstad. Øst-Ghouta har vært beleiret i flere år, og flere ulike opprørsgrupper opererer der.

Jaish al-Islam antas å ha flere tusen krigere i sine rekker og har fått støtte fra Saudi-Arabia, og Alloush regnes som en av de mektigste opprørslederne i Syria.

Statlig syrisk fjernsyn melder fredag kveld at liket av Jaish al-Islams leder nå ligger begravd i ruinene sammen med flere av hans medarbeidere.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser også at en rekke medlemmer av Jaish al-Islams ledelse ble drept i luftangrepet, som skal ha skjedd fredag under et toppmøte i opprørsgruppa øst for Damaskus.

– En rekke medlemmer og ledere i Islams hær ble drept, men skjebnen til lederen, Zahran Alloush, er ikke kjent, heter det fra SOHR sent fredag ettermiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag