RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mektig syrisk opprørsleder drept i luftangrep

DREPT: Zahran Alloush, opprørsleder for den syrisk gruppen Jaish al-Islam, skal være drept (ARKIVFOTO).
DREPT: Zahran Alloush, opprørsleder for den syrisk gruppen Jaish al-Islam, skal være drept (ARKIVFOTO). Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Zahran Alloush, som ledet den syriske opprørsgruppa Jaish al-Islam, er drept i et luftangrep i utkanten av Damaskus.

Det bekrefter den syriske regjeringshæren etter at flere opprørskilder og en eksilgruppe fredag opplyste at Jaish al-Islams hemmelige hovedkvarter i Øst-Ghouta var blitt truffet av et luftangrep, skriver NTB.

Ifølge kilder blant opprørerne ble Alloush drept i et russisk luftangrep.

Den ytterliggående islamistgruppa Jaish al-Islam (Islams hær) er blant de aller mektigste gruppene i de opprørskontrollerte forstedene til Syrias hovedstad. Øst-Ghouta har vært beleiret i flere år, og flere ulike opprørsgrupper opererer der.

Jaish al-Islam antas å ha flere tusen krigere i sine rekker og har fått støtte fra Saudi-Arabia, og Alloush regnes som en av de mektigste opprørslederne i Syria.

Statlig syrisk fjernsyn melder fredag kveld at liket av Jaish al-Islams leder nå ligger begravd i ruinene sammen med flere av hans medarbeidere.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser også at en rekke medlemmer av Jaish al-Islams ledelse ble drept i luftangrepet, som skal ha skjedd fredag under et toppmøte i opprørsgruppa øst for Damaskus.

– En rekke medlemmer og ledere i Islams hær ble drept, men skjebnen til lederen, Zahran Alloush, er ikke kjent, heter det fra SOHR sent fredag ettermiddag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere