NEW YORK (Nettavisen): Mandag slo FBI til mot Donald Trumps hjem Mar-a-Lago i Florida. Florida-hjemmet hans ble ransaket av FBI fordi de mente at han oppbevarte gradert materiale der.

SISTE: Trump har ankommet statsadvokatens kontor for avhør

Avslører detaljer fra razzia

Nå lekker NY Post flere detaljer fra razziaen som skal ha pågått i hele ni timer.

Ifølge avisen skal FBI blant annet ha gjennomgått klesgarderoben til Melania Trump i jakt på dokumenter.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

De skal også ha åpnet Trumps egen safe, samt rotet seg gjennom mange skuffer i bygget.

En talsperson for Donald Trump har gitt uttrykk for skepsis rundt razziaen fordi ingen av Trumps advokater fikk være tilstede under razziaen i det 128 rom store komplekset.

Teamet til Trump skal derfor ha vært bekymret for over hvorvidt FBI kan ha plantet ting på stedet, skriver NY Post.

Les også: Kanonseier til Trump: – Feier dem av banen

Totalt deltok rundt 30 FBI-agenter i razziaen.

Trump: - De ville ikke ha vitner

En en uttalelse på Truth Social onsdag morgen amerikansk tid, skriver Trump følgende.

- FBI og andre personer fra den føderale regjeringen ville ikke la noen, inkludert advokatene mine, komme i nærheten av områdene som ble rotet til og ellers sett på under raidet på Mar-a-Lago. Alle ble bedt om å forlate lokalene, de ønsket å bli igjen der alene, uten noen vitner som kunne å se hva de gjorde, forhåpentligvis verken tok de eller «plantet noe». Hvorfor insisterte de så STERKT på at ingen skulle se hva de gjorde, og kastet alle ut? Obama og Clinton ble aldri «raidet» på denne måten, til tross for store kontroverser! skriver Trump.

Trump avhøres i New York

Den tidligere presidenten er i hardt vær for tiden. Onsdag skal han avhøres hos justisministeren i New York om en annen sak.

Ifølge nyhetsbyrået AP ankom Donald Trump justisministerens kontor ved 15-tiden norsk tid.

Trump er nemlig gjenstand for en langvarig sivil etterforskning ledet av justisminister Letitia James' kontor.

Les også: Trump med oppsiktsvekkende ny video

Saken dreier seg om at selskapet Trump Organization er anklaget for å ha feilrapportert verdien av flere av eiendommene Trump sitter på, som golfbaner og skyskrapere. I tillegg villedet organisasjonen angivelig långivere og skattemyndigheter.

Kaller NY-justisminister for rasist

– I New York i kveld. Møte med New Yorks rasistiske justisminister som får fortsette den største heksejakten i USAs historie, skriver Trump på sitt eget nettsted, Truth Social.

– Selskapet mitt og jeg blir angrepet fra alle kanter. Bananrepublikk!, legger han til.

James' advokater har undersøkt Trump Organization siden mars 2019. Tidligere i år konkluderte hun med at selskapets forretningspraksis var villedende og preget av svindel.

Avhøret av Trump kommer kort tid etter at New Yorks statsadvokat avhørte to av Trumps barn, Ivanka Trump og Donald Trump jr. Avhøret med Trump onsdag er et av de siste stegene i etterforskningen, skriver New York Times.

Les også: FBI beslagla telefonen til Trump-støttespiller i Kongressen

Samler penger fra støttespillere

Trump hevder at mandagens FBI-ransaking er politisk motivert og kaller aksjonen nok et angrep fra den radikale venstresiden i Demokratene. Han mener at ransakingen kommer fordi de ønsker at han ikke skal stille som presidentkandidat i 2024.

– De prøver å stoppe Det republikanske parti og meg nok en gang. Lovløsheten, den politiske forfølgelsen og heksejakten må avsløres og stoppes, skrev Trump i eposter og tekstmeldinger til støttespillere tirsdag, ifølge Reuters.

Den tidligere presidenten ba om politiske donasjoner som følge av FBIs ransaking.

Republikanske partifeller, deriblant republikanernes senatsleder Mitch McConnell, har også sagt at de mener ransakingen var politisk motivert og krever svar fra justisminister Merrick Garland, skriver BBC.

Demokrater: – Visste ingenting

Verken Garland eller FBI har uttalt seg om saken, men Det hvite hus sa mandag at president Joe Biden ikke ble informert om ransakingen i forkant.

Demokratenes kongressleder Nancy Pelosi sa at hun ble informert om saken gjennom mediene.

– For å få en ransakelsesordrer må det være juridisk begrunnet. Ingen er over loven, selv ikke en president eller en tidligere amerikansk president, sa hun tirsdag til NBC.