Gå til sidens hovedinnhold

Melania Trump bryter tausheten

USAs førstedame har forholdt seg helt taus siden stormingen av Kongressen forrige uke. Nå tar hun bladet fra munnen.

- Jeg er skuffet og motløs over det som skjedde forrige uke. Jeg synes det er skammelig at det har forekommet slibrig sladder, uberettigede personangrep og falske misvisende anklager om meg i forbindelse med disse tragiske hendelsene - fra folk som ønsker å være relevante og som har en agenda. Denne tiden handler bare om å helbrede landet vårt og dets innbyggere. Det burde ikke brukes til personlig vinning, skriver førstedame Melania Trump i en pressemelding som er lagt ut på hjemmesidene til Det hvite hus.

Les også: Arnold Schwarzeneggers klare melding går verden rundt

Den britiske avisen Daily Mail skrev blant annet i helgen at ansatte i Det hvite hus tryglet førstedame Melania Trump om å overbevise ektemannen til å be pøblene i Kongressen om å avslutte herjingen og heller vende hjem. Men ifølge kilder avisen har snakket med, viste Melania Trump ikke noe interesse for å overbevise ektemannen til stanse stormingen.

- Tok angivelig bilder til ny bok

Ryktene vil ha det til at Melania Trump var fullt opptatt med å overvære fotografering i Østfløyen i Det hvite hus til en kommende bok mens angrepet mot Kongressen pågikk et steinkast unna. Boken er en såkalt «coffee table book» med bilder av gjenstander i Det hvite hus.

- Hjertet til den amerikanske staten var under beleiring, selve demokratiet vårt sto på spill, mens fru. Trump i ro og fred arrangerte porselensfigurer for fotografen, sier en kilde til The Daily Mail.

Les også: CNN: Biden prøver å unngå riksrett mot Trump

- Må heles på en sivilisert måte

Fem mennesker døde i forbindelse med opptøyene i Kongressen forrige uke. Førstedamen skriver at hun ber for deres familier «i denne vanskelige tiden».

- Vår nasjon må heles på en sivilisert måte. Men vær ikke i tvil. Jeg fordømmer absolutt voldelighetene som fant sted i Kongressen. Vold er aldri akseptabelt, skriver hun videre.

- Som amerikaner er jeg stolt av vår frihet til å kunne ytre våre synspunkter uten forfølgelse. Det er et av de viktigste idealene det amerikanske fundamentet er bygget på. Mange har gjort enorme ofre for å bevare og beskytte denne rettigheten. Med det som bakteppe ønsker jeg å oppfordre alle borgere til å ta en pust i bakken, og se på ting fra alle perspektiver.

- Jeg ber folk om å stanse volden, og aldri gjøre antakelser utfra en persons hudfarge eller å anvende ulike politiske ideologer som grunnlag for aggresjon og ondskap. Vi må lytte til hverandre, fokuser på det som forener oss og heve oss over det som splitter oss, skriver hun.

Takker for seg

Avslutningsvis takker Melania Trump det amerikanske folket for de fire årene hun har tilbrakt i Det hvite hus.

- Det har vært mitt livs største ære å få tjene som deres førstedame. Jeg ønsker å takke de millioner av amerikanere som har støttet min ektemann og meg i løpet av de siste fire årene, skriver hun.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken