Melder høytrykk over Kola: - Nå kommer russervarmen!

Meteorolog Trond Robertsen mener det kan bli godvær på 17.mai, melder Nordlys. - Høytrykket ute i havet trekker østover og ser ut til å legge seg over Kola-halvøya. Alle som er vokst opp i nord vet hva det betyr, sier han.  Og for de som ikke er oppvokst her nord, kan vi forteller at det betyr varme luftstrømmer og strålende vær. - Nå kommer russervarmen! sier han.

Meteorolog Trond Robertsen mener det kan bli godvær på 17.mai, melder Nordlys. - Høytrykket ute i havet trekker østover og ser ut til å legge seg over Kola-halvøya. Alle som er vokst opp i nord vet hva det betyr, sier han.  Og for de som ikke er oppvokst her nord, kan vi forteller at det betyr varme luftstrømmer og strålende vær. - Nå kommer russervarmen! sier han. Foto: Faksimile (Nordlys.no)

- Alle som er vokst opp i nord vet hva det betyr

13.05.15 12:53

- Høytrykket ute i havet trekker østover og ser ut til å legge seg over Kola-halvøya. Alle som er vokst opp i nord vet hva det betyr, sier meteorolog Trond Robertsen til Nordlys.

Meteorologene har imidlertid ingen gladmelding til dem som tenkte å nyte Kristi himmelfartsdag utendørs. Torsdag er det nemlig ventet både kuling, sludd, snø og regn.

- Ja, det ser ikke bra ut, sier statsmeteorolog Hanne Sigrun Byhring.

Les: Kan bli våteste 17. mai på 100 år

Hun kan fortelle at det periodevis vil være stiv kuling i Troms. Verst blir det langs kysten.

- Det vil også komme en del byger. For det meste vil nedbøren falle som sludd, men man skal ikke langt opp i høyden før det kommer som snø. Vi regner med at det blir snø fra 100 meter over havet, og det er ikke særlig høyt. Snøgrensen vil nok variere litt utover dagen, og folk må regne med at det kan komme snø også lavere enn 100 høydemeter.

Glatte veier

Hun advarer også om at det kan bli glatte veier i fylket.

- Man må være forberedt på vanskelig kjøreforhold. Det kan være viktig å huske på hvis man skal ut på veiene i forbindelse med langhelgen.

Det utrivelige været, som meteorologene på Twitter kaller skikkelig skitvær, skyldes et lavtrykk som ligger utenfor kysten av Troms.

- Det vil bevege seg inn mot land onsdag kveld. Sammen med et lavtrykk som ligger over Finland, vil disse værsystemet føre til en rask overgang til nordavind.

Regn i Nordland

Det er ikke bare i Troms det vil bli dårlig vær torsdag. Også i Finnmark vil det bli vind og nedbør

- Her vil det ikke bli like mye vind som i Troms, men det vil komme en god del nedbør, enkelte steder vil det falle som snø eller sludd.

I Nordland er det meldt sterk nordavind, men her vil nedbøren falle som regn.

- Snø er det først over 200 meter. Men lengst nord i fylket må man vente at det kommer en del sludd og snø.

Fint på 17. mai

Men så: Heldigvis ser det ut som nordavinden løyer inn mot helga.

- Det vil bli gradvis bedring etter torsdag både når det gleder temperaturer, vind og nedbør. Folk må ikke få panikk for 17. mai selv om været er dårlig på torsdag.

Det er heller ingen grunn til panikk, for meldingene for søndag tyder på at været kan bli bra

Les mer: - Her er 17. mai-vinnerne og -taperne

Meteorolog Trond Robertsen mener det kan bli godvær på 17.mai.

- Høytrykket ute i havet trekker østover og ser ut til å legge seg over Kola-halvøya. Alle som er vokst opp i nord vet hva det betyr, sier han.

Og for de som ikke er oppvokst her nord, kan vi forteller at det betyr varme luftstrømmer og strålende vær.

- Nå kommer russervarmen! sier han.

Les flere saker i Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.