*Nettavisen* Nyheter.

Melder seg ikke etter storbrann

Foto: (TV 2)

Tre etterlyste ungdommer har fortsatt ikke meldt seg etter storbrannen på Sotra. Det vekker mistanke hos politiet.

- Hvis det er slik at de ikke ønsker å snakke med oss, da begynner jo vi å lure, sier politioverbetjent Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor til iBergen.no.

- Merkelig
Etter at to skogbranner svidde av store deler av terrenget på Sotra første helgen i mai, gikk politiet ut og ba tre gutter melde seg. De var observert samme dag som den første brannen startet ved Beinarstaden, like etter Kolltveit-tunnelen.

- Vi vil gjerne komme i kontakt med dem for å få avklart deres befatning med brannen. De kan jo også hatt lovlig ærend i området og vi kan utelukke dem fra saken. Men vi synes jo det er merkelig at de ikke tar kontakt med oss, sier Hagen.

Flere tips om guttene
Mistanken om at brannene var påsatt har verken blitt styrket eller svekket i løpet av etterforskningen den siste uken. En del tips er kommet inn, men ingen er foreløpig blitt avhørt. Ifølge Hagen har politiet ingen konkrete mistanker om mulige gjerningspersoner. Men de tre guttene er blitt observert av flere uavhengige vitner som forklarer seg sammenfallende.

- Vi forfølger flere spor og håper vi snart skal kunne foreta en pågripelse. Vi er optimister.

Ingen personskade
Den omfattende skog- og lyngbrannen startet torsdag 4. mai. Etter noen timer mente brannvesenet man hadde kontroll, men senere fredag kveld blusset brannen opp igjen.

Et område på opptil 20 kvadratkilometer er fullstendig avsvidd, men iherdig innsats fra store brannmannskaper, politi, Sivilforsvar og Heimevernet sørget for at ingen menneskeliv gikk tapt. Ingen hus ble heller tatt av brannen, men det var flere ganger tett på.

Tre helikoptre ble også brukt i det omfattende slukkearbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.