RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melder seg ut av Arbeiderpartiet i protest


FORBANNET OG LEI SEG: Det er et hån mot folk, jeg trodde aldri Tromsø kommune har hatt det tristere enn nå. Det er folket som skal pines til enhver pris og det er Ap en stor pådriver av, sier Ingrid Evertsen, som har meldt seg ut av partiet. Foto: Stian Joachim Olsen (Nordlys)
FORBANNET OG LEI SEG: Det er et hån mot folk, jeg trodde aldri Tromsø kommune har hatt det tristere enn nå. Det er folket som skal pines til enhver pris og det er Ap en stor pådriver av, sier Ingrid Evertsen, som har meldt seg ut av partiet. Foto: Stian Joachim Olsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
- Jeg er vokst opp i en Ap-familie, men nå er det nok, nå er det pinlig.

(Nordlys): Siden hun var liten har komiker og artist, Ingrid A. Evertsen, hatt et nært forhold til Arbeiderpartiet. Men nå er det nok. Evertsen skrev onsdag i en status på sin egen Facebook-profil at hun melder seg ut av partiet.

Til Nordlys fyrer hun av en kraftsalve mot et parti hun mener svikter vanlige folk. Skytset rettes særlig mot Arbeiderpartiet i Tromsø.

- Tromsø kommune klarer å få behandlet badestamp-saken, som man ikke eier penger til, men evner ikke å håndtere gamle, sjuke folk. Mens gamle folk ligger ferdig behandlet på sykehuset, diskuterer man at man ikke har mer penger igjen til å ordne dem et sted å bo. Og da hiver man på eiendomsskatt, gebyrer og bompenger!

Les også: Ap stemmer ned regjeringsforslag om innstramminger for flyktninger

NETTAVISEN MENER: Det er dristig av Arbeiderpartiet å så tvil om partiet egentlig ønsker en streng, men rettferdig innvandringspolitikk. Norske velgere på trygd vil reagere på forskjellsbehandling:


Evertsen sier hun er forbannet og lei seg.

- Det er et hån mot folk, jeg trodde aldri Tromsø kommune har hatt det tristere enn nå. Det er folket som skal pines til enhver pris og det er Ap en stor pådriver av, sier hun.

Evertsen mener partiet har fjernet seg fra den bevegelsen de var ment for: arbeiderne.

- Ludvigsen advarte

Samhandlingsreformen er et eksempel hun gjerne snakker mer om.

- Daværende fylkesmann Svein Ludvigsen reiste rundt i alle kommunene og advarte mot den store eldrebølgen og at noe måtte gjøres, men man har ikke gjort noe i Tromsø. Det er så dårlig håndtert. Gamle folk sitter på Olavsvern og er nervevrak.

- Du har hatt et nært og langt forhold til Arbeiderpartiet. Hvorfor meldte du deg inn?

- Jeg er vokst opp i en Ap-familie, men nå er det nok, nå er det pinlig. Det er så pinlig at det er grusomt.

Hun ringte partikontoret i Oslo onsdag morgen.

- Jeg ringte og sa; jeg skal melde meg ut. Javel sa hun bare i telefonen, hun var ikke interessert i å vite hvorfor en gang!

Hun mener Arbeiderpartiet i Tromsø og Troms svikter velgerne.

- De har ekstremt dårlig fiskeripolitikk, tenk deg det at Tromsø kommune er Norges nest største fiskerikommune, men det er ikke en politiker i Tromsø som bryr seg om fisk i det hele tatt. Sist valg hadde de ikke ett ord om fiskeri i valgkampprogrammet, slår hun fast.

Dro til feil bygd

Evertsen mener partiet ikke evner å ta vanlige menneskers saker på alvor, og at de ikke lytter til vanlige folk.

- De mangler kunnskap. Når de skulle hit til Senja og se på fiskeri, så drar de til Gryllefjord. Det viser hvor dårlig kunnskap de har, i Gryllefjord er fiskeriet over, mens her på Berg lander vi fisk til over milliarden, sier Evertsen og viser til et besøk partileder og medlemmer fra Tromsø og Troms Arbeiderparti var på tidligere i år.

- Arbeiderpartiet skal tyrannisere Nordland VI med å leite etter olje. På Røst er de veldig nervøse. Støre sitter i fjæra i Gryllefjorden utkledt som nordlending og ikke aner hva de holder på med. Ekspertise i Ap innenfor fiskeri lyttes det ikke til. Det er ei skam for partiet. Jeg klarer ikke mer av dette.

- Hva mener du Ap må gjøre for å rette opp feilene i dine øyne?

- Politikere i dag er ikke interesserte i folk, bare interessert i egne karrierestiger. De er så lei av politikerforakt, sier politikerne, men det handler om at politikerne har folkeforakt, fordi de driter i folk. De har grunnleggende folkeforakt. Det er det det handler om.

Hun mener også lønnsnivået til politikerne er et problem.

- Pinlig lønnssjikt de sitter i! Pinlig! Skammelig at de synes de er så mye bedre enn andre folk, det er det som er problemet.

Hun har blant annet arrangert flere folkemøter i Tromsø om fiskeripolitikken, men hevder ikke ett menneske fra Ap i Tromsø kom på møtene.

- Hadde det vært om innovasjon eller gründerskap hadde de møtt opp, men når det er snakk om fiskeri så mangler de barnevakt!

- Hjelper det å melde seg ut da?

- Det går ikke lengre. Jeg klarer det ikke. Jeg er veldig lei meg for hvordan det har blitt, sier Evertsen.


Ingen kommentar

- Det er alltid trist at folk melder seg ut av Arbeiderpartiet. Ut over det har vi ingen kommentar, sier Jarle Heitmann, politisk nestleder i Arbeiderpartiet i Tromsø.

Les flere saker fra Nordlys her!

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere