RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melder seg ut av Bryggeriforeningen

Sist oppdatert:
Hansa Borg melder seg nå ut av Bryggeriforeningen på grunn av motsetningen mellom de norske og internasjonale bryggeriene
– Motsetningsforholdene mellom foreningens norske og internasjonale medlemmer er blitt for omfattende til at foreningen tjener alle medlemmenes interesser, sier adm.direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg Bryggerier i en pressemelding.

I dag teller foreningen fem medlemmer – Ringnes/Carlsberg, Macks Ølbryggeri, Berentsens Brygghus, Aass Bryggeri og Hansa Borg Bryggerier.

Hansa Borg skriver i en melding at det de seneste årene har det blitt ført en tydelig markedskrig i bryggerimarkedet i Norge, mellom de internasjonale aktørene på den ene siden, og de regionalt forankrede norske bryggeriene på den andre.

- Dette handler først og fremst om et brennende ønske om økt fokus på å styrke våre lokale, regionale og nasjonale norske merkevarer og kulturhistorie, og om å bevare mange hundre arbeidsplasser, i kampen mot de internasjonale gigantenes stadig økende innflytelse og markedsandeler. På dette området har det innad i Bryggeriforeningen vokst frem stadig tydeligere motstridende interesser, som vi mener de norskeide medlemmene ikke lenger er tjent med. Taperne er forbrukerne og de bryggeriansatte, sier Midtgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere