RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melder seg ut av Frp

Foto: Frp
Sist oppdatert:
Beate Helland melder seg ut i protest mot måten hun har blitt behandlet på i saken mot Henning Skumsvoll.

I en pressemelding skriver Beate Helland at hun ikke har fått noen støtte etter at hun anmeldte Henning Skumsvoll. Etter overgrepsanklagene føler hun seg fryst ut av partiet.

- Det er utrolig skuffende at min partigruppe støtter en mann som har innrømmet skammelig atferd overfor meg, skriver Helland.

Les også: Anklager stortingsrepresentant for overgrep

Tidligere mandag fikk Fædrelandsvennen beskjed om at Helland avventet et møte med partiet om saken. Dette møtet ble det ingenting av.

Frps gruppeleder i Kristiansand bystyre, Tor Utsogn, sa til avisen at saken har blitt vanskelig å takle for partiet og at flere reagerer på Beate Hellands utfall mot partiet.

- Saken som er anmeldt er en ting. Men det at hun til de grader har gått så hardt ut mot oss, det er veldig tungt og det er vi veldig lei oss for. Alt vi sier og gjør blir relatert til den saken, sier Tor Utsogn.

Det var mandag 21. november at stortingsrepresentant Henning Skumsvoll (Frp) fra Vest-Agder ble anmeldt for seksuelle overgrep av bystyrerepresentant Beate Helland i Kristiansand. Helland anmeldte sin partikollega for to tilfeller av sextrakassering, og en voldtekt, som skal ha skjedd i 2008 og 2009. To av episodene fant sted på Farsund Fjordhotell - og et på Frps landsmøte i 2009.

Skumsvoll avviser anklagene og hans advokat, Andreas Bjørn Salvesen, mener Helland er ute etter penger, og kaller saken «sjikanerende pengeutpressing».

Politiet henla anmeldelsen bare etter noen dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere