*Nettavisen* Nyheter.

Meldte seg ut av Frp etter drapskommentar

SKOLETRAGEDIE: Lys og blomster minner om den rasistisk motiverte udåden - på skolen Kronan i Trollhättan torsdag. En elev og en lærer ble stukket til døde. Frp-politiker Claus Forberg er innfelt. Foto: Adam Ihse / Tt

Claus Forberg (76) har meldt seg ut av Fremskrittspartiet etter at han uttrykte forståelse for mannen som angrep elever og lærere ved Kronan skole i Sverige forrige uke.

26.10.15 12:59

På kvelden samme dag som angrepet på Kronan skole skjedde skrev Forberg på Facebook at «Jeg sjønner nesten den svenske tullingen som gikk løs på skolen med sverd i dag. (Tulling siden han hadde maske på.)»

Forberg var nå 7. vara til kommunestyret i Kragerø.

- Hva mener du med dette, Forberg?

- Jeg mener det mange i Norge mener. Jeg er irritert og forbannet over innvandringspolitikken, både i Sverige og i Norge, sa Forberg til Nettavisen fredag formiddag.

Les også: Gjerningsmannen skrev avskjedsbrev

- Dette er en reaksjon på det. Jeg står inne for dette utsagnet, legger Forberg til - før han avslutter samtalen.

Like etter angret han på uttalelsen.

– Slike ytringer vil jo bli tolket som utspill fra en Frp-politiker, og man bør derfor tenke seg godt om, sier lokallagsleder Thorleif Fluer Vikre til ABC Nyheter.

– Problemet er nå løst, sier han.

En 15 år gammel elev og en 20 år gammel lærerassistent ble drept da 21 år gamle Anton Lundin Petterson angrep Kronan skole torsdag. En 15 år gammel elev og en 41 år gammel lærer ligger på sykehus med alvorlige skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.