Gå til sidens hovedinnhold

Meling må gå

- Jeg har gjort noe veldig dumt, sier advokaten.

Kjendisadvokat Brynjar Meling (41) råkjørte for å rekke et fly og ble fanget opp av en fotoboks i Bærum 3. oktober, skriver VG.

Strafferettsadvokaten hadde besøkt en klient i Ringerike fengsel og skulle rekke et fly til Stavanger.

- Jeg hadde dårlig tid, var avhengig av å rekke siste fly til Stavanger og ble alt for ivrig på gasspedalen. Selvom det skjedde klokka 21 på kvelden, er det ingen tilgivelse for slike fartssynder, sier kjendisadvokaten til Nettavisen.

Meling ble knipset i 81 km/t i 50-sonen - og mister lappen i ni måneder fordi han har prikker fra før.

- Dummet meg ut
Den kjente forsvareren legger seg helt flat:

- Jeg har gjort noe fryktelig dumt, og legger meg helt flat. Det finnes ingen unnskyldning for dette. Man må aldri kjøre bil når man er så stressa, for meg blir dette ni måneders voksenopplæring, sier Meling til Nettavisen.

Meling er også ilagt et forelegg på 9.000 kroner og må kjøre opp på nytt for å få førerkortet tilbake.

- Jeg har tidligere hatt flere saker som forsvarer med råkjørere, nå møter jeg meg selv litt i døra, det kan jo uansett bli en nyttig erfaring - selv om jeg gjerne skulle vært den foruten, sier den kjente advokaten.

Han understreker at selvom advokater også bare er mennesker, bør kravene til å følge loven være enda høyere for mennesker som til daglig jobber med jussen.

- Det er viktig å leve som man prediker, sier den tidligere frelsesarmesoldaten til Nettavisen.

Han er tidligere frelsesarmésoldat, men bedre kjent som forsvarer i Nokas-saken og som forsvareren til Mulla Krekar.

Saksøkte Norge
I august saksøkte Krekar Norge ved å sende en klage til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

- Det man ønsker avklart, er hvor langt et land kan tillate seg å gå i å treffe vedtak som rett og slett ikke kan gjennomføres. I snart seks år har min klient vært formelt utvist fra riket, selv om norske myndigheter innrømmer at det ikke er mulig å sende ham tilbake til Irak, sa Meling til VG da.

Kommentarer til denne saken