RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melkedrikkere får tvillinger

Sist oppdatert:
Ønsker du deg tvillinger – drikk mer melk.

Det har forskere funnet ut. Kvinner som drikker jevnlig melk har fem ganger større mulighet å føde tvillinger enn ikke-drikkerer. Forskningsrapporten er offentliggjort i Journal of Reproductive Medicine.

I løpet av de siste 30 årene har antall tvillingfødsler økt kraftig i hele verden. I enkelte land har økningen vært opp mot 50 prosent, skriver BBC.com.

Forsøkene ble gjennomført ved at en gruppe kvinner fikk en diett med melk mens den andre gruppen ikke fikk tilført animalske produkter.

Forskeren tror at et protein som er funnet i leveren til dyr kan være årsaken til den økte fruktbarheten. Proteinet likner på insulin og er funnet i kumelk og andre animalske produkter.

Kvinner som får dette proteinet øker eggproduksjonen, og overlevelsesevnen til embryoet øker den første tiden av graviditeten..

I land der det er tillatt med bruk av hormoner i ku-maten – som for eksempel USA – er effekten størst på kvinners fertilitet størst.

Ønsker du deg barn – men synes at ett om gangen er nok – bør du vurderer inntaket av melk og ost.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere