RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melua glatt gjennom sikkerhetskurs

Foto: Henning E. Heggem/Falck Nutec
- This was a fantastic experience, utbrøt Katie Melua etter søndagens sikkerhetskurs på Nutec i Bergen.

Den sovjetiskfødte stjernen dro fra Flesland klokken 18.00 søndag, og er på plass på Troll A-plattformen i Nordsjøen, hvor hun mandag skal holde konsert. Men før hun dro ut, måtte hun - som alle andre - gjennom et omfattende sikkerhetskurs.

Søndag formiddag ankom Melua Falck Nutec-anlegget i Gravdal i Bergen. Superstjernen hadde på forhånd gitt beskjed at hun ikke ønsket å snakke med pressen før sikkerhetskurset, og skal ifølge kilder ha vært en smule nervøs for hva hun skulle gjennom.

Helikoptervelt under vann
Kanskje ikke så rart. Hør bare her:

– Melua var blant annet gjennom et fall med stuplivbåt, og helikoptervelt under vann, forteller informasjonskonsulent Eli Rye i Statoil.

Kurset er obligatorisk for alle som skal ut på plattformene i Nordsjøen og overnatte, slik Melua har bedt om. Dagsbesøkende slipper ofte unna, og får dra ut på dispensasjon.

Det var likevel barnemat for den uredde popstjernen.

- Alt gikk kjempefint, og Melua klarte seg helt flott gjennom hele kurset, sier Rye i Statoil til iBergen.no

Dypeste konsert noensinne
Driftsdirektør Geir Amland på Troll-feltet setter stor pris på at den tøffe sangstjernen sa ja til å gå gjennom kurset og opptre på plattformen. Selve konserten vil foregå på Troll A-plattformen, i et av plattformens fem bein – eller skaft, som det heter på fagspråket – 303 meter under havet.

Konserten gjør Melua til verdensrekordholder. Ingen andre har holdt konsert så dypt under havoverflaten før, og representanter fra Guiness Rekordbok er med for å godkjenne rekorden.

Den noe spesielle konserten, som blir om lag 20 mennesker, skjer i anledning tiårsjubileet for Statoil-anlegget på Troll-feltet.

– Vi er veldig glade for at Katie Melua ville være med på dette. Det blir en helt unik konsert, sier driftsdirektør for Troll-feltet, Geir Amland.

Vises på NRK
Konserten blir filmet av NRK, som lager en dokumentar om stuntet på bunnen av Nordsjøen. Dokumentaren vil trolig også bli solgt og vist i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere