RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Men er det ikke...?

Sist oppdatert:
Det er ikke bare i Hollywood man får ansiktsløftning i 50-årspresang.

(LXUS.no) Populære og høyt elskede Mini fyller 50 år, og for å markere bursdagen til en av tidenes mest ikoniske biler avduker produsenten BMW nye Mini Coupé Concept.

TOSETER: Mini Coupé Concept er enda mindre innvendig enn sine søsken, men stilen på interiøret skal være lik.

LES OGSÅ:
Tidenes beste Porsche?
Denne bilen tåler alt
Idrettsheltenes bilvalg

Et halvt århundre er gått siden det som er blitt omtalt som "britenes svar på boblen" for første gang rullet ut av fabrikkene til British Motor Corporation. Siden den tid har unge som gamle og menn som kvinner trykket den lille doningen til sitt bryst, og da New Mini kom i 2001 havnet også den raskt på trendtoppen.

Mini Coupé Concept er foreløpig bare en konseptbil, og skal vises frem under bilutstillingen i Frankfurt i september. Ryktene vil imidlertid ha det til at den raskt kan bli satt i produksjon.

Toseter

Men dersom du allerede synes at Mini er en litt upraktisk bil på grunn av plassen, er Mini Coupé Concept neppe noe for deg. I motsetning til modellene Cooper og Clubman er den nye utgaven bare en toseter, og den er dessuten noe smalere enn sine eldre søsken.

Kultbilen Mini er ofte ansett som et av de virkelig store hipster-symbolene fra 1960-tallet, og den originale Minien solgte godt i nesten alle land hvor den var tilgjengelig. Ekstra populær ble den etter filmen "The Italian Job" fra 1969 hvor tre Mark I Austin Mini Cooper S ble brukt i et gulltyveri.

Bilen har også figurert i filmer som "The Bourne Identity", "Lara Croft: Tomb Raider" og "Mr. Bean".

Og det er vel ikke mange 50-åringer som holder seg like godt som evigunge og superspreke Mini?

Se flere bilder av nye Mini Coupé Concept her:

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere