...men kopisperren var ikke død

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Ryktene om kopisperrenes død ser ut til å være betydelig overdrevet.

Da Apple rett etter nyttår annonserte at de var i ferd med å fjerne DRM-beskyttelsen fra alle sine sanger på iTunes Store, var det mange som tolket dette som at DRM-beskyttelsens tid, i alle fall på ren nedlastbar musikk, var historie.

Microsoft er ikke enig
Dette kan vise seg å være en aldri så liten feil, det mener i alle fall Microsoft.

Programvaregiganten har nettopp lansert en ny mobilnedlastingstjeneste i England, og tjenesten bærer på ingen måte preg av de siste måneders utvikling, der blant annet Apple, Amazon, Nokia, Telenor og andre aktører enten allerede har fjernet kopisperrene eller er i ferd med å gjøre det.

Dårligere og dyrere
Den nye MSN Mobile Music selger rundt en million DRM-beskyttede sanger som utelukkende kan spilles av på den mobiltelefonen den er lastet ned på, og det er ikke mulig å ta backup. Prisen for herligheten er 1,5 pund per sang – og skal du ha en 30 sekunders ringetone så er prisen 3 pund.

Til sammenligning er prisen på en sang på iTunes Music Store i England 0,79 pund, og da får du høyere kvalitet og ingen begrensninger på bruk av sangen – hvilket betyr at den også kan brukes som ringetone.

- VI har loyale kunder
- Det er en haug med mennesker som er veldig loyale til MSN på nett, og det er nesten en million brukere på MSN Mobile hver måned bare ett år etter lansering. Så det er en haug men mennesker som bruker MSN på sin mobil for en rekke årsaker. Så vi sier til dem, at hvis du vil laste ned musikk, så er det tilgjengelig her, forteller Hugh Griffiths, lederen for den mobile grenen av Microsoft i England til PCPro.

Prøver seg, og håper på det beste
På spørsmål om hvorfor noen ville bruke penger på MSNs tjeneste når du får et mer allsidig produkt til en lavere pris andre steder er svaret kort og greit.

- Det kan finnes personer som bare ønsker å høre på musikken på mobiltelefonen sin.

- De kan også gjøre det med iTunes og Amazone, svarer PCpros journalist.

- Vi får se hva resultatet av dette er. Vi får se hvorvidt kundene synes dette er et akseptabelt forslag eller ikke, konkluderer MSN-sjefen.

Han legger til at de konstant ser på prisingen sin basert på tilbakemeldingene fra kundene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.