RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener avispapirmarkedet kan snu opp

Sist oppdatert:
Markedet for avispapir kan være i ferd med å snu opp igjen etter to år med svake priser og svak etterspørsel
Ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri kan stigende etterspørsel og begrenset tilgang på ny kapasitet bane vei for prisøkning på avispapir. Det kommer frem etter at avisen har vært til stede på skogindustrikonferansen Prima i København.

- Potensialet for en bedring av markedet er mye større enn risikoen for et tilbakeslag, sa konsernsjef Magnus Hall i Holmen på konferansen ifølge DI.

De europeiske leveransen av avispapir skal ha økt med 4,3 prosent så langt i år, og mye utgjøres av økt eksport. Det skal også vær tegn til økt etterspørsel i det europeiske markedet.

- Ettersom tilskuddet av ny kapasitet ventes å bli begrenset kan en liten etterspørselsøkning på gjennomslag i markedet, sa Hall ifølge avisen.

Det ventes en økning i kapasitetsutnyttelsen fra 91 til 93 prosent, som kan bety at selgersiden overtar insentivet i prissettingen på avispapir, etter to år med prisfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere