RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener bankene må betale for Røkke

Sist oppdatert:
Knut T. Traaseth i Aksjonærforeningen mener hovedbanken DnB Nor må ta ansvar og betale ut de tidligere minoritetsaksjonærene i Aker RGI hvis ikke Kjell Inge Røkke makter det
– Nå må det være slutt på "nei, nei nei" til alle løsningsforslag som skisseres fra minoritetsaksjonærenes side. Nå må bankene bidra, sier Traaseth til Dagens Næringsliv.

Det pågår nå forhandlinger om dette, og Røkke-siden vil ikke gi kontanter, men sikkerhet i fremtidig utbytte fra Aker RGI Holding.

- Det er spesielt at bankene kan se seg tjent med at de minste aksjonærene nulles, samtidig som alt tyder på at det er en refinansiering på gang i systemet. Hvis bankene vil ha tillitt, må de bidra til en løsning som i det minste betyr at minioritetsaksjonærene får utbetalt 40-50 prosent av totalkravet på 120 millioner kroner som advokat Tom Torkildsen representerer. Samtidig bør minoritetsaksjonærene gis sikkerhet i andre deler av systemet, sier Traaseth, som sikter til Aker Kværner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere