Gå til sidens hovedinnhold

Mener dårlig skøytebane ødelegger lokalmiljøet

Beboere på Marienlyst er fortsatt ikke fornøyd med skøytebanen, som er nabolagets viktigste møteplass.

Marienlyst: Lokalavisen har tidligere skrevet om dårlig is og mye snø på skøytebanen på Marienlyst. Denne gangen er det en annen beboer i Shums gate som ønsker å slå et slag for isbanen.

Nabo til skøytebanen, Anne Kari Ødegård, er aktiv i Majorstuen vel og forteller at Idrettsetaten har blitt flinkere til å måke banen etter oppslaget i Lokalavisen, men at isen fortsatt er ruglete og dårlig.

– Kvaliteten på isen er ikke bra, forteller Ødegård.

Hun understreker at siden det er naturisbane, forventer hun ikke samme standard som en kunstisbane.

– Vi trenger ikke stålis, men det er mange om bruker banen, og for litt eldre barn er det kanskje ikke så spennende med porøs is, legger hun til.

SAMME PROBLEM ANDRE STEDER I BYEN: – Forbanna dårlig is

Ødegård forteller at sist vinter gjorde Idrettsetaten jobben sin, og barn og voksne i nabolaget koste seg på skøyter, men i år er det ikke like bra.

Møtested

Ødegård er selv småbarnsmor og forteller at skøytebanen er et viktig samlingssted for barn og voksne på Marienlyst.

– Det er viktig at vi i nabolaget har et sted vi kan møtes og bli kjent. I dag er mye idrett organisert, men en skøytebane kan alle bruke. Det krever ikke

ikke mye planlegging og er kostnadsfritt, legger hun til.

Ødegård sier at hun frykter eldre barn og voksne heller vil foretrekke skøytebanen på Frogner stadion, dersom ikke isen på Marienlyst blir bedre.

– Selv om det ikke er langt til Frogner stadion, er det som nevnt viktig at lokalmiljøet har et samlingssted, poengterer hun.

Ikke prioritert

Kommunikasjonssjef i Idrettsetaten, Alise Davidsen, forteller at naturisbanen på Marienlyst fortsatt ikke kommer foran i rekken blant baner som blir måkt og vannet.

– Vi har ansvar for mange skøytebaner, og vi prioriterer først kunstisbanene og bandybanene, forteller hun.

Hun understreker også at beboerne på Marienlyst kan benytte seg av banen på Frogner stadion.

– I travle perioder med mye snøfall må vi ta noen prioriteringer. Vi skal i utgangspunktet vanne og måke banen, men dessverre kommer andre baner før Marienlystbanen, avslutter Davidsen som ikke kan love endringer .

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter