RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener forsikringen dekker Finance Credit-tap

Sist oppdatert:
Sparebanken Øst har fått gjort en juridisk vurdering som konkluderer med at banken får dekket deler av tapet på Finance Credit gjennom sin forsikring
Sparebanken Øst legger til grunn i årsoppgjøret at banken vil få dekket 50 millioner kroner av et totalt tap på 98 millioner på Finance Credit gjennom sin bedrageriforsikring.

Etter spekulasjoner om hvorvidt bedrageriforsikringen vil medføre erstatning, har banken fått advokat Harald Arnkværn til å vurdere saken.

- Bedrageri rammes av straffelovens §§ 270 og 271 og er dekket av forsikringen. Under den forutsetning at konkursbehandlingen av Finance Credit AS og den strafferettslige etterforskning omkring Finance Credit gruppen viser at det foreligger bedrageri, er det etter vår oppfatning klart at Sparebanken Øst kan gjøre krav på forsikringsdekning overfor forsikringsselskapet med NOK 50 mill.,under forutsetning av at bankens tap utgjør over NOK 55 mill, konkluderer Arnkværn, ifølge en melding fra banken.

Denne konklusjonen samsvarer med bankens egne vurderinger og er godkjent av selskapets revisjonsfirma Ernst & Young, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere