RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener helseforsikring er uten effekt

Oslo (NTB): Norske bedrifters kjøp av sykefraværsforsikringer for rundt 300 millioner kroner årlig er uten dokumentert inntjening, hevdes det i en ny rapport fra SINTEF.

Nesten 200.000 nordmenn hadde en privat helseforsikring ved utgangen av fjoråret. Det er nesten åtte ganger så mange som ved utgangen av 2003, og de aller fleste får forsikringen gjennom sin arbeidsgiver.

I reklamen slås det fast at helseforsikringen bidrar til å få ned bedriftens sykefravær. Men den påstanden kan ikke dokumenteres, hevder SINTEF.

- Vi fant ikke noen endring i sykefraværet hos bedrifter som skaffet seg helseforsikring, sier forsker Karl-Gerhard Hem ved SINTEF til Vårt Land.

Hem har laget rapporten som tar for seg sammenheng mellom bedrifters bruk av private helseforsikringer og sykefraværet.

Informasjonssjef Bjørn Erik Sættem i Storebrand sier til avisen at tallene i SINTEF-rapporten ikke stemmer med selskapets interne tall. På nettsidene anslår Storebrand en årlig innsparing per ansatt på 4.000 til 6.000 kroner per år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere