RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Kanal4 ikke følger opp konsesjonen

Sist oppdatert:
Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland irriterer seg over at TV 2 skal levere tredeler av innholdet i Kanal4s nyhetssendinger. – Jeg synes dette er helt på kanten, sier hun.

TV 2 har ansatt åtte personer i en egen radioredaksjon som skal produsere nyheter til Kanal4, i tillegg til at ledelsen i kanalen inngått avtale med journalistene om en tilleggskompensasjon hvis de lager innslag for Kanal4 i tillegg til å lage tv-innslag.

Ifølge NRKs Kulturnytt skal TV 2 levere så mye som to tredeler av innholdet i Kanal4s fire daglige nyhetsmagsiner. Det irriterer kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg synes dette er helt på kanten. Konsesjonen sier at Kanal4 skal ha egenproduserte nyhetssendinger. Kanal4 følger ikke opp den konsesjonen vi har gitt dem, sier hun til NRK.

- At Kanal4 skal lage egne nyhetssendinger betyr ikke at andre ikke kan levere til radioen, men det er ikke kurant at TV 2 skal levere to tredeler av nyhetsinnslagene. Jeg føler i alle fall at de ikke har fulgt opp den konsesjonen vi har gitt dem, sier Svarstad Haugland til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere