*Nettavisen* Nyheter.

Mener kontantstøtten bidrar til barnefattigdom

Oslo (NTB): Politikerne klarer ikke å få ned andelen fattige barn i Norge. Kontantstøtten har en vesentlig del av skylden, ifølge organisasjonen Voksne for barn.

Økningen i kontantstøtten, som Høyre/Frp-regjeringen er blitt enige med Kristelig Folkeparti og Venstre om, er både «politisk og etisk helt forkastelig», fastslår generalsekretær Randi Talseth i Voksne for barn overfor P4. Hun mener den bidrar til å gjøre det vanskeligere å løfte barn ut av fattigdom.

- Vi må sørge for at denne gruppen også får ta del i den velferdsutviklingen vi har skapt, sier Talseth.

I rapporten «Barn i Norge - Barnefattigdom og utenforskap», som Talseth overleverer barne-, inkluderings- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) onsdag, framgår det at de politiske grepene som er tatt for å få bukt med barnefattigdom ikke virker - og at andre familie- og sosialpolitiske grep bidrar til å befeste fattigdomsproblemet.

Talseth fastholder at kontantstøtten står i en særstilling. Den rammer barn i fattige familier spesielt hardt, forsterker utenforskap og svekker integrering, ifølge rapporten.

- Disse barna rammes spesielt fordi det gjerne er de som har lav inntekt eller som står utenfor arbeidslivet, som da får betalt for å ikke bruke barnehager, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.