RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Likestillingsombudet skader likestillingsdebatten

Oslo (NTB): Forsker og sosiolog Cathrine Holst går hardt ut mot Likestillings-og diskrimineringsombudet. Hun mener ombudets pådriverrolle skader likestillingsdebatten.

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal ha den type statlige mene- og synseombud som skal gi enkelte synspunkter godkjentstempel og andre ikke, sier Holst til Klassekampen.

Det er spesielt ombudets innblanding i debatten om foreldrepermisjon som får henne til å reagere. Ombudet gikk ut og kritiserte både partier og personer som uttalte seg negativt om reformen.

- Det var en genuin og streit politisk diskusjon. I den situasjonen skjønner jeg ikke hvorfor ombudet skal gå inn og si hva som er rett og galt, sier hun.

Holst, som har lang bakgrunn fra kvinne- og kjønnsforskning, sier hun er tilhenger av å opprettholde ordningen med et likestillingsombud, men mener at ombudets mandat må endres og avgrenses, og tar nå til orde for en ny gjennomgang av mandatet.

Verken Barne- og familiedepartementet eller Likestillings- og diskrimineringsombudet vil kommentere kritikken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere